19 Nisan 2014 Cumartesi

Türkiye'den BÜYÜK ADIM ! Koreli Ortaklarla BiyoTeknolojik İlaç Üretilecek | BİYOTEKNOLOJİK GELİŞMELER

Ülkemizde Biyoteknolojik gelişmeler nelerdir ? Biyoteknolojik son gelişme !

Ülkemizde ilaç endüstrisinde faaliyet gösteren ve bu konuda dev yatırımlara sahiplik ederek adından fazla sözettiren İLKO İlaç, Güneykoreli ortaklarla yapacakları yeni küresel projede Türkiye'mizin adını tüm dünyaya duyuracak. Bu doğrultuda ülkeye yeni bir soluk getirerek büyüme ve gelişmeye katkı sağlayan İLKO İlaç firması, ülkemizin ilk biyoteknolojik ilaç araştırma kuruluşudur.



Bu doğrultuda İLKO İlaç, Güney Kore menşeili biyoteknoloji firması Genexine ile % 50 - %50 ortaklıkla İLKOGEN firmasını kurdu. İLKOGEN firması, Türkiye'nin ilk biyoteknolojik ilaç araştırma- geliştirme, üretim ve uluslararası pazarlama yatırımı olma özelliğini taşıyor.



Farmakoloji ve İlaç Bilimi hakkında tüm haber ve bilgilerini bulabilmeniz adına yazarlarımızla aldığımız karar sonucunda Türkiye'de Farmakoloji ile ilgili tüm haberleri güncel olarak sizlere sunmaya başlıyoruz. Bizi takip etmeye devam edin. FARMAKOLOJİ HABERLERİ & İLAÇ BİLİMİ


Bradiaritmi Tedavisinde Kullanılan İlaçlar

Bradiaritmilerin Tedavisinde Kullanılan İlaçlar
Kalp atım sayısının bir dakikada 60'ın altında olmasına bradikardi adı verilir. Çeşitli sebeplere bağlı olarak kalp iletiminin bozulması sonucu gelişir. Bradiaritmilerin çeşitli klinik tipleri vardır ve tedavisinde aşağıdaki ilaçlar kullanılır.

18 Nisan 2014 Cuma

Kalsiyum Kanal Blokerleri

Kalsiyum Kanal Blokerleri Hakkında Bilgiler

Kalsiyum Kanal Blokerleri ne işe yarar ?
Taşiaritmi tedavisinde kullanılır. Kalsiyum mineralinin miyokard ve damar düz kas hücrelerinin içine girmesini engelleyerek etkilerini gösterirler. Ayrıca hipertansiyon ve angina pektoris tedavilerinde de kullanılır.

Kalsiyum Kanal Blokörler nasıl verilir ?
 Oral ve parenteral yolla kullanılırlar. İletim hızını yavaşlattığı gibi koroner vazodilatasyon yapıcı etkileri de vardır. Atriyel taşikardilerde etkilidir. Beta blokörlerle kullanımlarda çok dikkatli olunmalıdır. 

Kalsiyum Kanal Bloker ilaçları nelerdir ?
Verapamil, diltiazem, nifedipin bu grubun en sık kullanılan ilaçlarındandır. 

Kalsiyum Kanal Blokerler hangi durumlarda kullanılmaz ?
Kalp bloğu ve kalp yetmezliğinde kullanılması kontrendikedir.


Taşiaritmi tedavisinde kullanılan diğer ilaçlar: Dizopiramid, amiodaron, bretilyum, digoksin taşiaritmi tedavisinde kullanılan diğer ilaçlardandır.

Lodakain Endikasyonları ve Dozajları | Fenitoin Nedir ?

Lidokain İlaçlar ve dozları hakkında bilgiler:

Aslında lokal anestezik olan lidokainin atriumlar üzerine etkisi azdır, daha çok his demeti ve purkinje liflerinde otomasiteyi azaltarak etkisini gösterir. lidokain akut miyokard enfarktüsü, kalp cerrahisi ve çeşitli şekillerde görülen ventriküler aritmilerde kullanılır.

Lidokain ne için kullanılır ?
Septrumu en dar olan antiaritmiktir. İ.V. yolla kullanılan lidokain, kısa süreli tedavide tercih edilir.


Lidokain dozajları

Günlük doz 1 - 1.5 g'ı geçmemelidir.

Lidokain yan etkileri nelerdir ?
 Tedavi dozlarında önemli bir yan tesiri yoktur. Uyuşukluk, işitme kaybı, hipotansiyon,bulantı, konvulsiyonlar, solunum durması ve koma yüksek dozlarda görülebilecek yan etkilerdir.

Beta Bloker İlaçlar

Beta bloker ilaçlar - Beta Blokörler ne işe yarar ?

Sempatik sinir sisteminin aktivasyonu kalbin uyarılmasını ve hızını artırır. Dolayısıyla beta blokörler, sempatolitik ilaçlar konusunda belirtildiği gibi kalpte bulunan beta reseptörleri bloke ederek katekolaminlerin kalp üzerine olan etkilerini antagonize ederek etkisini gösterirler. Hipertansiyon, angi pektoris tedavilerinde de kullanılan beta blokörler, atriyal aritmilerde etkisizdir. Bu nedenle ventriküler aritmilerde tercih edilir. Kalp yetmezliği, hipotansiyon, akut miyokard enfarktüsü sonrası gelişen aritmilerde çok dikkatli olunmalıdır. 

Beta Bloker İlaçlar Nelerdir?
Propranolol en çok kullanılan beta blokördür. Asebutol, metoprolol, atenolol, nodolol başlıca diğer beta blokör ilaçlardandır.


Prokainamid Nedir ? Prokainamid ilaçların etkileri nelerdir ?

Bir lokal anestezik olan prokain türevi olan prokainamid, ventriküler aritmilerde daha etkindir. Etkileri kinidine benzer.

Prokainamid ilaçların kullanılış yöntemleri ve dozajları
 Oral ve İ.V. yolla kullanılır. Durum acil değilse oral yol tercih edilir. Günlük doz 2 g'ı geçmemelidir. Uzun süreli kullanımlarda lupus eritamatozusa benzyen bir tablo ortaya çıkar. 

Prokainamid ilaçların yan etkileri nelerdir ?
Bulantı, kusma, ishal, hipotansiyon diğer yan etkileridir. Ranitidin ve simetidinle birlikte kullanılırsa prokainamaidin toksite riski artar.